Πόσο ζυγίζετε σε κάθε πλανήτη;

Πόσο ζυγίζετε σε κάθε πλανήτη;

Οι διατροφολόγοι λένε και ξανά λένε ότι "η ζυγαριά είναι παγίδα". Για πάρα πολλούς λόγους έχουν απόλυτο δίκιο. 

Τι και αν ζυγίζετε 100 κιλά; Σε κάποιον άλλο πλανήτη σίγουρα θα ζυγίζετε λιγότερο και σε κάποιον άλλον τα διπλάσια! Τώρα αν αυτά τα κιλά είναι λάθος κατανεμημένα στο σώμα σας, αυτό είναι ένα άλλο θέμα και μόνο ένας διατροφολόγος μπορεί να σας βοηθήσει.

Όταν ανεβείτε στην ζυγαριά και δείτε έναν αριθμό, εκείνη την στιγμή ο αριθμός που βλέπετε είναι η επιφανειακή βαρύτητα του πλανήτη. Δηλαδή με πιο απλά λόγια, βλέπετε κατά κάποιον τρόπο πόση δύναμη χρειάζεται η Γη για να σας κρατάει στην επιφάνειά ώστε να μην αιωρείστε, αλλά φυσικά και να μην "κολλάτε" σαν χαλκομανία. 
Για παράδειγμα στον Ερμή θα είχατε ένα ανάλαφρο περπάτημα που με κάθε πατημασιά θα αναπηδούσατε αρκετά εκατοστά από την επιφάνεια του πλανήτη, ενώ στον Δία θα κολλούσατε σας μαγνητάκι του ψυγείου... 

Φυσικά η "δύναμη" που ασκεί η Γη πάνω μας, έχει διαμορφώσει το σώμα μας και το μέγεθός μας. Με άλλα λόγια, ο λόγος που ούτε αιωρούμαστε, αλλά ούτε και "κολλάμε" έχει να κάνει με το γεγονός ότι εξαρχής η κατασκεύη των πλασμάτων πάνω στην Γη προσαρμόστηκαν στην βαρύτητα της Γης. Εξάλλου χωρίς την βαρύτητα η ζωή δεν θα ήταν όπως την γνωρίζουμε σήμερα. Τα πάντα πάνω στο σώμα μας, είναι προσαρμοσμένα στην δύναμη που ασκεί η Γη πάνω μας. 

Προφανώς, αν ο Δίας ήταν "κατοικίσιμος", τα πλάσματα εκεί ίσως θα είχαν τουλάχιστον το μέγεθος ενός ουρανοξύστη. 
Κάποιοι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι αυτός, μάλλον, ήταν ένας από τους λόγους που κάποτε στη Γη κατοικούσαν γιγάντια πλάσματα όπως οι δεινόσαυροι. Τότε τα πάντα στην Γη ήταν διαφορετικά και τα πλάσματα έπρεπε να είναι πολύ μεγαλύτερα και με διαφορετικούς μηχανισμούς ώστε να μπορούν να υπάρχουν.

Χωρίς άλλη καθυστέρηση ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και δείτε πόσο ζυγίζετε σε κάθε πλανήτη του Ηλιακού μας Συστήματος
 

Με τους συμπαντικούς μου χαιρετισμούς,
Αλεξάνδρα Μαξούρα