MWC 2014: Sony

Sony Xperia Z2 Family Waterproof

Το περίπτερο της Sony στην έκθεση της Βαρκελώνης αποτέλεσε ουσιαστικά μια επανάληψη της περσινής της παρουσίας, με κάποιες βελτιώσεις στα σημεία. Την παράσταση έκλεψε η νέα ναυαρχίδα Xperia Z2, καθώς και το βελτιωμένο σε αρκετούς τομείς Xperia Tablet Z2.

 

Xperia Z2

Στο νέο Xperia Z2, η Sony έκανε ελάχιστες αλλαγές σε σχέση με τον προκάτοχο Ζ1, διατηρώντας τα περισσότερα χαρακτηριστικά και την εμφάνιση ίδια. Η μεγαλύτερη διαφορά ήταν η αύξηση της διαγωνίου της οθόνης από τις 5 στις 5.2 ίντσες, γεγονός που επέφερε και μια μικρή αύξηση στις εξωτερικές διαστάσεις της συσκευής. Η οθόνη είναι είναι πλέον τεχνολογίας IPS LCD (Triluminos display & X-Reality Engine) με ανάλυση 1080x1920 pixels. Επίσης, όπως και στις προηγούμενες συσκευές της σειράς Ζ και Ζ1, το Ζ2 διαθέτει IP58, που σημαίνει ότι προστατεύεται από τη σκόνη και το νερό (μπορεί να βυθιστεί έως 1 μέτρο και για διάρκεια 30 λεπτών). Στο εσωτερικό του, το Z2 είναι εξοπλισμένο με το ταχύτατο chipset Qualcomm Snapdragon 801, το οποίο διαθέτει 4 πυρήνες χρονισμένους στα 2.3GHz καθώς και το σύστημα GPU Adreno 330 ενώ η μνήμη RAM αγγίζει πλέον τα 3GB.

 

Xperia Tablet Z2

Η εταιρία ακολούθησε την ίδια λογική και στο Xperia Tablet Z2 των 10.1 ιντσών, το οποίο είναι βελτιωμένο στα σημεία σε σχέση με τον προκάτοχό του. Διαθέτει πλέον, όπως και το Xperia Z2, το chipset Qualcomm Snapdragon 801, με 4 πυρήνες χρονισμένους στα 2.3GHz και μνήμη RAM 3GB. Είναι πλέον πιο λεπτό κατά 0.5mm σε σχέση με το Xperia Tablet Z που παρουσιάστηκε πέρυσι, ενώ είναι και 69g πιο ελαφρύ (426 g).

Sony Xperia Tablet Z2

Και οι δύο συσκευές αναμένεται να κυκλοφορήσουν με την τελευταία έκδοση του Android λογισμικού 4.4.2 KitKat.

Παράλληλα, η Sony παρουσίασε και το νέο Xperia M2, ένα νέο mid-range κινητό 4.8 ιντσών που δανείζεται πολλά σχεδιαστικά στοιχεία από τη σειρά Z.