Μπουφάν με ήλιο αιωρείται όταν δεν το φορά κανείς και η τιμή του είναι επίσης στα ύψη

Τα γυαλιστερά, χρωματιστά μπαλόνια με ήλιον που, αν τα αφήσεις, πετούν στον ουρανό, αποτελούν αγαπημένη παιδική ανάμνηση για πολλούς 40άρηδες αλλά και βασική πηγή έμπνευσης για έναν σχεδιαστή μόδας που δημιούργησε ένα μπουφάν γεμάτο αέριο ήλιον, το οποίο κυριολεκτικά αιωρείται - τουλάχιστον όταν δεν το φορά κανείς. 

Ο Andrew Kostman οραματίζεται το Helium -10000, το «πρώτο μπουφάν που πετά», με αισθητική βγαλμένη από τα χαρακτηριστικά μπαλόνια των λούνα παρκ και εμφανείς επιρροές από το αριστούργημα του Τζεφ Κουνς, Balloon Dog, που είχε πωληθεί έναντι 58,4 εκατομμύρια δολαρίων. 

Το αστραφτερό μπουφάν, σχεδιασμένο στην Ιταλία και κατασκευασμένο στην Ιαπωνία, είναι φτιαγμένο από ένα απόρρητο μείγμα πολύ ελαφριών υλικών που αντέχει την εσωτερική πίεση του ηλίου. Συνοδεύεται από μία φιάλη ηλίου για «ξαναγεμίσματα» και η τιμή μάλλον θα διαμορφωθεί στα 10.000 δολάρια, όπως αναφέρει το Luxurylaunches. 

Ο σχεδιαστής θα κυκλοφορήσει μόλις 100 κομμάτια σε πληθώρα χρωματικών συνδυασμών - Rainbow N, Rose, Ice, Vanta, Gold, και Silver - και υπόσχεται σε όσους πρότιθενται να καταβάλλουν το υψηλό αντίτιμο, πως το εκκεντρικό μπουφάν τους θα «πεταχτεί» μόλις ανοίξουν το κουτί. 

Πηγή