MWC 2014: Όσα είδαμε στη Βαρκελώνη

 

Η έκθεση Mobile World Congress 2014 στέφθηκε για άλλη μια χρονιά με απόλυτη επιτυχία. Περισσότεροι από 85.000 συμμετέχοντες από 200 και πλέον χώρες, παρακολούθησαν το πιο σημαντικό γεγονός της χρονιάς στον χώρο της mobile βιομηχανίας. Το MyScience.gr ήταν εκεί και σας παρουσιάζει τις πιο ενδιαφέρουσες εξελίξεις.

MWC 2014 Samsung MiWi Tilt The London Police

 

Samsung

Samsung Galaxy Tab Pro 8.4

Σίγουρα, το πλέον αναμενόμενο προϊόν ήταν και φέτος η νέα ναυαρχίδα της σειράς Galaxy S της Samsung. Το Galaxy S5 παρουσιάστηκε στο ειδικό event Unpacked 5 της Samsung, στο οποίο εξέχοντα ρόλο είχαν επίσης δύο νέα wearable προϊόντα, το Gear 2 και Gear 2 Neo, δύο έξυπνα ρολόγια με ελάχιστες διαφορές, καθώς και το Samsung Gear Fit.

Samsung Gear 2 and Galaxy Note III

Ξεχωρίσαμε επίσης το όμορφο Galaxy Tab Pro με την εντυπωσιακή οθόνη 8.4 ιντσών και ανάλυση 2560x1600 pixels.

Δείτε αναλυτικά: MWC 2014: Samsung

 

LG

LG G Flex

Το περίπτερο της LG είχε φέτος αρκετά μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να δουν από κοντά δύο πολυσυζητημένες συσκευές – το κυρτό LG G Flex καθώς και το ολοκαίνουργιο LG G Pro 2.

Δείτε αναλυτικά: MWC 2014: LG

 

Sony

Sony Xperia Tablet Z2

Το περίπτερο της Sony στην έκθεση της Βαρκελώνης αποτέλεσε ουσιαστικά μια επανάληψη της περσινής της παρουσίας, με κάποιες βελτιώσεις στα σημεία. Την παράσταση έκλεψε η νέα ναυαρχίδα Xperia Z2, καθώς και το βελτιωμένο σε αρκετούς τομείς Xperia Tablet Z2.

Παράλληλα, η Sony παρουσίασε και το νέο Xperia M2, ένα νέο mid-range κινητό 4.8 ιντσών που δανείζεται πολλά σχεδιαστικά στοιχεία από τη σειρά Z.

Δείτε αναλυτικά: MWC 2014: Sony

 

Nokia

H Nokia κατάφερε και έκανε την έκπληξη στη φετινή MWC 2014 παρουσιάζοντας όχι ένα – όπως αναμενόταν – αλλά 3 νέα Android κινητά! Τα Nokia X, X+ και XL η τιμή των οποίων θα κυμαίνεται γύρω από το όριο των 100€, έρχονται να σπάσουν την ‘αποκλειστική σχέση’ που είχαν μέχρι σήμερα οι δύο εταιρίες, η Nokia και η Microsoft, στο πλαίσιο ανάπτυξης κινητών τηλεφώνων.

Δείτε αναλυτικά: MWC 2014: Nokia

 

HTC

Η HTC δεν είχε να παρουσιάσει κάτι ιδιαίτερα σημαντικό φέτος, σε σχέση με πέρυσι όπου το HTC One ‘έκλεψε’ τα φώτα της δημοσιότητας στην MWC 2013. Αυτό γιατί αποφάσισε να παρουσιάσει τη νέα ναυαρχίδα με κωδικό όνομα HTC M8, ή για πολλούς HTC One 2, σε μια ξεχωριστή εκδήλωση στις 25 Μαρτίου του 2014.

HTC Desire 816

Αυτό που ίσως ξεχώρισε λίγο παραπάνω ήταν η παρουσίαση του νέου HTC Desire 816, μιας mid-range συσκευής με μεγάλη οθόνη 5.5 ιντσών και ανάλυση 720x1280 pixels. Τα χαρακτηριστικά του σίγουρα δεν εντυπωσιάζουν (Qualcomm Snapdragon 400 1.6GHz, 1.5GB RAM, 8GB μνήμη), ωστόσο αναμένεται να διατεθεί σε αρκετά χαμηλή τιμή στοχεύοντας στους χρήστες που δεν έχουν ιδιαίτερα μεγάλες απαιτήσεις.

 

Υπόλοιποι κατασκευαστές

Πέρα από τις πολυαναμενόμενες συσκευές που ήδη αναφέραμε, αξίζει να κάνουμε μια σύντομη αναφορά και στις υπόλοιπες που μας έκαναν εντύπωση στην περιήγησή μας στους χώρους της έκθεσης MWC 2014.

 

Lenovo

Η συνέχεια του πολύ όμορφου και επιτυχημένου Yoga 10 της Lenovo ακούει στο όνομα Yoga 10+, το οποίο βελτιώθηκε στα σημεία χρησιμοποιώντας τον τετραπύρηνο επεξεργαστή της Qualcomm και την Full HD οθόνη των 10.1 ιντσών.

Παράλληλα, η Lenovo παρουσίασε τα πολύ όμορφα (και πολύ λεπτά) Vibe Z και Vibe X κινητά τηλέφωνα, στις 5 και 5.5 ίντσες αντίστοιχα. Και οι δύο συσκευές διαθέτουν Full HD IPS οθόνη, ενώ από άποψη υπολογιστικής δύναμης το Vibe Z χρησιμοποιεί τον τετραπύρηνο επεξεργαστή Cortex A7 της Mediatek, και το Vibe X τον γνωστό πλέον Snapdragon 800 της Qualcomm. Και τα δύο διαθέτουν 2GB Ram αντίστοιχα.

 

Huawei

Το πλέον εντυπωσιακό έκθεμα στο περίπτερο της Huawei ήταν – πέρα από τα μέτρια έως καλά MediaPad M1 και Ascend G6 – το Huawei TalkBand B1, μια συσκευή που συνδυάζει τα χαρακτηριστικά ενός ρολογιού, ενός fitness tracker και ενός Bluetooth Headset!

Με οθόνη OLED 1.4 ιντσών, υποστήριξη Bluetooth και NFC και modular σχεδιασμό, το TalkBand έχει τη δυνατότητα μέτρησης βημάτων, χιλιομέτρων που καλύφθηκαν, θερμίδων, διάρκεια και ποιότητα ύπνου, έξυπνου ξυπνητηριού κ.α., γεγονός που το καθιστά δικαιωματικά σοβαρό ανταγωνιστή του Samsung Gear Fit.

 

ZTE

Αυτό που ξεχωρίσαμε από το μεγάλο περίπτερο της ZTE, ήταν το κινητό τηλέφωνο Grand SII LTE με την εντυπωσιακή Full HD οθόνη των 5.5 ιντσών και τον τετραπύρηνο Snapdragon 800.

ZTE Grand SII LTE

Εντύπωση μας έκανε επίσης το μεγάλο phablet ZTE Grand Memo II με την HD οθόνη των 6 ιντσών, τον τετραπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 400 και τη μνήμη των 2GB. Το αρκετά όμορφο εξωτερικό του έρχεται να συμπληρώσει η τελευταία έκδοση Android 4.4.2 KitKat.

ZTE Grand SII LTE

 

Η ελληνική παρουσία στην MWC 2014

Παράλληλα, είχαμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε από κοντά την εξωστρεφή προσπάθεια ενός μεγάλου αριθμού ελληνικών εταιριών που βρέθηκαν στη διεθνή έκθεση στη Βαρκελώνη. Ξεχωρίσαμε το μεγάλο και πολυπληθές περίπτερο του Συνδέσμου Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ) όπου παρουσιάστηκαν ποικίλες εφαρμογές Ελλήνων developers, καθώς και το περίπτερο της Globo, η οποία με το προϊόν GO!Enterprise ακολουθεί μια σταθερά ανοδική πορεία στο εξωτερικό.

 

Ραντεβού ξανά στη Βαρκελώνη το 2015!