MWC 2014: Samsung

Σίγουρα, το πλέον αναμενόμενο προϊόν ήταν και φέτος η νέα ναυαρχίδα της σειράς Galaxy S της Samsung. Το Galaxy S5 παρουσιάστηκε στο ειδικό event Unpacked 5 της Samsung, στο οποίο εξέχοντα ρόλο είχαν επίσης δύο νέα wearable προϊόντα, το Gear 2 και Gear 2 Neo, δύο έξυπνα ρολόγια με ελάχιστες διαφορές, καθώς και το Samsung Gear Fit.

 

Galaxy S5

Samsung Galaxy S5

Το νέο Galaxy S5 διαθέτει ελάχιστα μεγαλύτερη οθόνη από τον προκάτοχό του (5.1’’ έναντι 5’’) τεχνολογίας Super AMOLED. Η ανάλυση παρέμεινε ίδια, στα 1080x1920 pixels, σε πείσμα όσων προέβλεπαν την μετάβαση σε ανάλυση 2K (2560 x 1440). Στο εσωτερικό της συσκευής βρίσκεται το πανίσχυρος τετραπύρηνο chipset της Qualcomm, Snapdragon 801, χρονισμένο στα 2.5GHz, ενώ η μνήμη RAM παραμένει στα 2GB.

Ο σχεδιασμός της συσκευής δεν ξεφεύγει από την συνηθισμένη γραμμή που ακολούθησε τα 2 προηγούμενα χρόνια η Samsung με τα Galaxy S3 και S4. Στην πραγματικότητα, η μεγαλύτερη διαφορά σε σχέση με το παρελθόν είναι η ανασχεδιασμένη πλάτη του κινητού, η οποία – αν και πάλι φτιαγμένη από πλαστικό – υιοθετεί ένα διάτρητο μοτίβο που θυμίζει αρκετά το – φτιαγμένο από την Asus – Nexus 7 του 2012.

Οι ουσιαστικές αλλαγές σε σχέση με το παρελθόν έχουν να κάνουν με τη χρήση του αισθητήρα ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων (στα πρότυπα του iPhone 5S), καθώς και τη χρήση ενός ειδικού αισθητήρα που βρίσκεται στο πίσω μέρος της συσκευής, δίπλα στο flash της κάμερας, σκοπός του οποίου είναι η μέτρηση των καρδιακών παλμών. Ακόμα, η συσκευή έχει πλέον πιστοποίηση  IP67, που σημαίνει ότι η συσκευή προστατεύεται από τη σκόνη και το νερό (μπορεί να βυθιστεί έως 1 μέτρο και για διάρκεια 30 λεπτών)!

Το Samsung Galaxy S5 θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα στις 11 Απριλίου 2014.

 

Galaxy Gear 2, Neo και Fit

Samsung Gear 2, Neo and Fit

Παράλληλα με το Galaxy S5, η Samsung παρουσίασε 2 νέες συσκευές – smart watches, καθώς και το Samsung Gear Fit.

Τα Samsung Gear 2 και Gear Neo είναι δύο παρόμοια έξυπνα ρολόγια που έρχονται να αντικαταστήσουν το περσινό Galaxy Gear. Η βασική διαφορά μεταξύ τους, πέρα από την λίγο διαφορετική εξωτερική εμφάνιση, βρίσκεται στην ύπαρξη της κάμερας η οποία παρέχεται μόνο στην περίπτωση του Gear 2.

Κατά τα άλλα, τα χαρακτηριστικά τους είναι πανομοιότυπα. Και τα δύο είναι εξοπλισμένα με οθόνη Super AMOLED 1.63’’ και ανάλυση 320x320 pixel, ενώ στο εσωτερικό τους ‘χτυπάει’ ένας διπύρηνος επεξεργαστής χρονισμένος στο 1GHz με 512MB μνήμη RAM. Τέλος, η Samsung αποφάσισε να αντικαταστήσει το λειτουργικό σύστημα Android που χρησιμοποιούσε στο Galaxy Gear με το δικό της λειτουργικό Tizen.

Samsung Gear 2 and Galaxy Note III

Το Samsung Gear Fit είναι μια συσκευή που συνδυάζει τις λειτουργίες ενός έξυπνου ρολογιού και ενός fitness tracker. Διαθέτει κυρτή οθόνη αφής 1.84” και τεχνολογίας Super AMOLED, ενώ ζυγίζει μόλις 27gr. Το Fit έχει τη δυνατότητα ειδοποίησης για εισερχόμενες κλήσεις, SMS, emails κλπ., ενώ διαθέτει επιταχυνσιόμετρο, μετρητή καρδιακών παλμών και γυροσκόπιο για  την παρακολούθηση της αθλητικής δραστηριότητας ή του ύπνου του χρήστη. Παράλληλα, είναι αδιάβροχο και έχει αυτονομία έως 5 ημέρες, ενώ επικοινωνεί με τα Smartphones της σειράς Galaxy μέσω Bluetooth 4.0. 

 

 

Ξεχωρίσαμε επίσης το όμορφο Galaxy Tab Pro με την εντυπωσιακή οθόνη 8.4 ιντσών και ανάλυση 2560x1600 pixels.

Samsung Galaxy Tab Pro 8.4