Ταξίδι με αερόστατο στις παρυφές του διαστήματος!

Η Αμερικανική εταιρία World View Enterprises ετοιμάζεται να εγκαινιάσει το ταξίδι στη στρατόσφαιρα της Γης με.. αερόστατο! Το αερόστατο που θα φθάνει μέχρι εκεί, θα μεταφέρει μια ειδική κάψουλα η οποία θα έχει τη δυνατότητα να χωράει έξι ανθρώπους. Από αυτούς τους έξι, οι δύο θα είναι χειριστές και οι υπόλοιποι τέσσερις επιβάτες.

Το ταξίδι στην στρατόσφαιρα θα κρατάει δύο ώρες. Από τέτοιο ύψος, οι επιβάτες θα έχουν τη δυνατότητα να διακρίνουν την καμπυλότητα της Γης. Η αίσθηση που θα αποκομίζουν πετώντας τόσο ψηλά θα είναι μοναδική και το ταξίδι θα μοιάζει ότι πραγματοποιείται στις παρυφές του διαστήματος.

Η World View Enterprises ανακοίνωσε ότι οι πρώτες δοκιμαστικές πτήσεις με το αερόστατο θα ξεκινήσουν τις επόμενες εβδομάδες στην Αριζόνα των ΗΠΑ. Παρόλα αυτά, οι πρώτοι επιβάτες υπολογίζεται ότι θα ζήσουν την συγκλονιστική αυτή εμπειρία μάλλον από το 2016 ή το 2017, όταν το αερόστατο και η κάψουλα μεταφοράς θα έχουν φτάσει στο τέλειο επίπεδο.

Βέβαια το.. κόστος για το κάθε επιβάτη μονάχα φτηνό δε θα είναι διότι θα αγγίζει το ποσό των 54.500 ευρώ, γεγονός που σημαίνει ότι μονάχα η χρηματική ελίτ θα μπορεί να γευτεί, τουλάχιστον σε πρώτη φάση, την εμπειρία του συγκεκριμένου ταξιδιού.

Πηγή