Έχετε πυρετό; Πάρα πολύ ωραία !

Αυτή είναι μια από τις εποχές του χρόνου όπου οι ιώσεις παρουσιάζουν έξαρση ! Συχνό φαινόμενο ο υψηλός πυρετός και για κάποιους λόγους οι περισσότεροι από εμάς έχουμε μια τάση να "φοβόμαστε" όταν βλέπουμε στο θερμόμετρο 39,5 βαθμούς Κελσίου.

Όμως τελικά, ο πυρετός μόνο καλό μπορεί να σας κάνει! Έπειτα από σχετικές έρευνες η επιστημονική ομάδα της Σάρον Έβανς κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ίσως τελικά ο πυρετός μας ωφελεί, αφού επιταχύνει τη διαδικασία αναγνώρισης μιας ασθένειας στον οργανισμό, ενώ παράλληλα αναπτύσσει τους απαραίτητους μηχανισμούς ώστε να καταπολεμηθεί.

Η ομάδα της Έβανς, προκάλεσε τεχνητό πυρετό (39,5 βαθμού Κελσίου) σε ποντίκια και οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η προστασία και η άμυνα του οργανισμού επιταχύνεται, διότι επιστρατεύονται περισσότερα λεμφοκύτταρα.

Τα λεμφοκύτταρα αποτελούν μια από τις δύο βασικές ομάδες κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος, τα οποία φτάνουν στους λεμφαδένες, όπου ελέγχεται η αποδοτικότητά τους ενάντια στον ιό.

Στην συνέχεια, τα καταλληλότερα από αυτά επιλέγονται και πολλαπλασιάζονται ώστε να κυκλοφορήσουν στο αίμα εντοπίζοντας και καταστρέφοντας τον εισβολέα.

Τελικά, από ότι φαίνεται ο πυρετός είναι σύμμαχος του ανθρώπου, αλλά ταυτόχρονα και παρεξηγημένος.