«Δαχτυλίδι» για χειρισμό συσκευών μέσω της παλάμης

Παραπέμπει σε interfaces χειρισμού που κάποτε παρουσιάζονταν σε ταινίες όπως το Minority Report, ωστόσο είναι πραγματικό: το Fin είναι ένα «δαχτυλίδι» το οποίο μετατρέπει την παλάμη του χρήστη σε «οθόνη αφής»/ «πληκτρολόγιο», τουλάχιστον όσον αφορά στη διάσταση του χειρισμού μίας συσκευής.

Ειδικότερα, το Fin «αναγνωρίζει» κινήσεις «swipe» και «tap», όπως αυτές που χρησιμοποιούνται κατά κανόνα στις συσκευές με οθόνες αφής, φοριέται στον αντίχειρα και «επικοινωνεί» με τη συσκευή – «στόχο» μέσω Bluetooth. Μπορεί να «δει» πέντε κινήσεις/ χειρονομίες, αλλά στην τελική έκδοσή του θα είναι δυνατή η δημιουργία και το «ανέβασμα» σε αυτό χειρονομιών από τους χρήστες του, μέσω εφαρμογής που θα συνοδεύει τη συσκευή.

«Οι άνθρωποι σήμερα γίνονται όλο και πιο πολυάσχολοι, αλλά δαπανούν ακόμα πολύ χρόνο αλληλεπιδρώντας με τις έξυπνες συσκευές τους» δήλωσε ο Ροχίλντεβ Νατουκαλινγκάλ, ιδρυτής της RHL Vision Technologies (η startup που αναπτύσσει το Fin) στο Mashable. «Το Fin εξαφανίζει αυτό το κενό στην αλληλεπίδραση, επιτρέποντας στους χρήστες να αλληλεπιδρούν γρήγορα με τις συσκευές τους».

Στις δυνατότητες του Fin περιλαμβάνεται η αύξηση και μείωση της έντασης ήχου σε μια συσκευή ή η πληκτρολόγηση ενός αριθμού σε ένα τηλέφωνο, χωρίς να χρειάζεται καν ο χρήστης να πλησιάσει την οθόνη αφής. Η διάρκεια «ζωής» της μπαταρίας του είναι περίπου ένας μήνας εάν βρίσκεται σε mode εξοικονόμησης ενέργειας και χρησιμοποιείται για οκτώ ώρες την ημέρα. Επίσης, το κάθε «δαχτυλίδι» μπορεί να συνδέεται μέχρι με τρεις συσκευές.

Όσον αφορά στην τιμή του, θα κυμαίνεται γύρω στα 120 δολάρια όταν κυκλοφορήσει στο εμπόριο, τον Σεπτέμβριο του 2014, ενώ αναμένεται να κυκλοφορήσει software development kit, προκειμένου ενδιαφερόμενοι προγραμματιστές να μπορούν να δημιουργήσουν τις δικές τους εφαρμογές.

Αυτή τη στιγμή το Fin βρίσκεται στην υπηρεσία συγκέντρωσης χρηματοδότησης Indiegogo, και έχει συγκεντρώσει 16.662 δολάρια από τις 100.000 που επιζητούν οι δημιουργοί του. Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας απομένουν 20 ημέρες.