Γυαλιά ηλίου μετατρέπονται σε φορτιστή για iPhone

Εκτός από το να προστατεύουν τα μάτια μας από την ηλιακή ακτινοβολία, τα γυαλιά ηλίου αποκτούν τώρα μια νέα λειτουργία. Με την προσθήκη ενός μίνι ηλιακού πάνελ σε κάθε βραχίονα, μετατρέπονται σε πρώτης τάξεως φορτιστές για κινητά τηλέφωνα.

Η απλή, αλλά έξυπνη ιδέα ανήκει σε μία σχεδιάστρια από τη Βομβάη και ένα σπουδαστή της σχολής διαφημιστών του Μαϊάμι, οι οποίοι μεταμόρφωσαν ένα κλασικό ζευγάρι Ray-Ban Wayfarer σε συσκευή που απορροφά ποσότητα ενέργειας ικανή να φορτίσει ένα iPhone 5 ακόμη κι όταν ο ήλιος έχει πλέον δύσει.

Οι κυψέλες συνδέονται με μια μικροσκοπική μπαταρία ενσωματωμένη στους βραχίονες των γυαλιών. Την ώρα που ο χρήστης κάνει τη βόλτα του φορώντας τα, οι κυψέλες φορτίζουν την μπαταρία. Επιστρέφοντας στη βάση του, αφαιρεί το βραχίονα αποκαλύπτοντας ένα microUSB, το οποίο συνδέεται με τη συσκευή φορτίζοντάς την.

Προς το παρόν, τα «χακαρισμένα» Ray-Ban βρίσκονται στη... σφαίρα του πρωτοτύπου, όμως οι δημιουργοί τους δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να πάνε το σχέδιό τους ένα βήμα πιο πέρα, εάν αρκετά άτομα εκδηλώσουν ενδιαφέρον.