Δείτε το Valkyrie, το νέο ρομπότ της NASA

Η NASA αποκάλυψε το Valkyrie, ένα ρομπότ διάσωσης που έχει ύψος 1.88μ και ζυγίζει 125 κιλά. Το ρομπότ, που πήρε μέρος στον διαγωνισμό ρομποτικής DARPA Robotics Challenge, έναν διαγωνισμό σχεδιασμένο για την δημιουργία των ρομπότ διάσωσης του μέλλοντος, θα υποβληθεί σύντομα σε δοκιμές για να διαπιστωθεί εαν μπορεί να εκτελέσει εργασίες όπως το ανέβασμα μιας σκάλας και η χρήση εργαλείων.

Γιατί όμως η NASA εμπλέκεται σε μια τέτοια προσπάθεια; Επειδή στόχος της είναι να στείλει στο μέλλον ρομπότ στον Άρη πριν στείλει αστροναύτες , και ο διαγωνισμός DARPA παρέχει στοιχεία σχετικά με το πώς αυτό μπορεί να επιτευχθεί. Το Valkyrie βέβαια δεν θα σταλεί στο διάστημα, καθώς δεν κατασκευάστηκε για αυτό το είδος ταξιδιού. Ωστόσο, είναι ένα χρήσιμο σημείο εκκίνησης για την επίτευξη του τελικού στόχου.

Το Valkyrie χρησιμοποιεί τρία δάχτυλα και έναν αντίχειρα για να χειρίζεται αντικείμενα, ενώ είναι εξοπλισμένο με κάμερες και αισθητήρες ώστε να μπορεί να λειτουργεί όσο το δυνατόν αυτόνομα.

Το πιο σημαντικό από όλα βέβαια, είναι ότι το Valkyrie δείχνει πολύ cool, σαν να είναι βγαλμένο από ταινία του Hollywood όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και μόνοι σας..

Πηγή