Το Μπουένος Άιρες φωτίζεται με LED, μειώνει την κατανάλωση κατά 50%

Οι νύχτες στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Νοτίου Αμερικής, το Μπουένος Άιρες, θα γίνουν λίγο πιο φωτεινές με την τοποθέτηση περίπου 125.000 λαμπήρων δρόμου τεχνολογίας LED. Οι αρχές αναμένουν μείωση της κατανάλωσης για το φωτισμό των δρόμων έως και κατά το ήμισυ, καθώς και σημαντικό περιορισμό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Η Philips Lighting ανακοίνωσε ότι, κατόπιν ανοιχτού διαγωνισμού, της ανατέθηκε να αντικαταστήσει το 70% των λαμπτήρων δρόμου παλαιάς τεχνολογίας στην πρωτεύουσα της Αργεντινής σε διάστημα τριών ετών. Εκτός από τη μείωση των εκπομπών κατά 670 εκατομμύρια τόνους το χρόνο, οι δημοτικές αρχές προσβλέπουν και σε εξοικονόμηση χρημάτων, καθώς οι λαμπτήρες διαρκούν πέντε φορές περισσότερο από τους συμβατικούς και θα μπορούν να ελεγχθούν και να προγραμματιστούν από μακριά, μέσω ενός υπερσύγχρονου συστήματος διαχείρισης.

«Με την ταχεία αύξηση του πληθυσμού και την επέκταση των αστικών περιοχών, ο κόσμος χρειάζεται καλύτερο και αποδοτικότερο φωτισμό», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του αργεντίνικου παραρτήματος του ομίλου Γκουστάβο Βέρνα. «Η έλευση του καινοτόμου φωτισμού LED έφερε μια ριζική αλλαγή στη βιομηχανία, επιτρέποντας την εξοικονόμηση ενέργειας και την παροχή στους πελάτες μας μοναδικών, ευέλικτων, βιώσιμων και ενσωματωμένων λύσεων φωτισμού που μέχρι πριν από λίγα χρόνια κανείς δεν φανταζόταν.»

Η Philips αναμένεται να προχωρήσει σε αντικατάσταση των περισσότερων λαμπτήρων σε λεωφόρους, συνοκιακούς δρόμους, αλλά και σε πάρκα και άλλους δημόσιους χώρους. Όπως επισημαίνει, το λευκό φως που παράγουν οι LED έχει ένα επιπλέον όφελος: επιτρέπει την καλύτερη αναγνώριση των χαρακτηριστικών προσώπου, όχι μόνο από το ανθρώπινο μάτι, αλλά και από τις κάμερες ασφαλείας, βοηθώντας στην αποτροπή εγκλημάτων.