Οι ΗΠΑ νίκησαν την Ιαπωνία στο πρώτο «ματς»- μονομαχία μεταξύ τεράστιων ρομπότ

Η αμερικανική εταιρεία Megabots νίκησε την ιαπωνική Suidobashi Heavy Industries στο πρώτο «ματς»- μονομαχία ανάμεσα σε γιγαντιαία ρομπότ, σε μια αναμέτρηση η οποία μεταδόθηκε online το βράδυ της Τρίτης στο Twitch TV.

Όπως αναφέρει το CNET, στον πρώτο γύρο το ρομπότ Kuratas της Suidobaishi νίκησε ένα παλαιότερο ρομπότ της Megabots (Iron Glory), βγάζοντάς το εκτός μάχης με μία γροθιά. Ωστόσο, στη συνέχεια, στην κύρια αναμέτρηση, ανάμεσα στο Kuratas και το Eagle Prime της Megabots, υπερίσχυσε το αμερικανικό ρομπότ- το οποίο πιλοτάριζαν οι δύο ιδρυτές της Megabots, Γκάι Καβαλκάντι και Ματ Οερλάιν- που ήταν μεγαλύτερο και βαρύτερο από το ιαπωνικό. Συγκεκριμένα, το ιαπωνικό προσπάθησε να κάνει αντιπερισπασμό με ένα drone, το οποίο το αμερικανικό ρομπότ αντιμετώπισε επιτυχώς. Μετά τα ρομπότ άρχισαν να ανταλλάσσουν γροθιές, αλλά κόλλησαν το ένα με το άλλο. Στον τελευταίο γύρο, το Eagle Prime νίκησε χρησιμοποιώντας ένα πελώριο αλυσοπρίονο για να αχρηστεύσει τον αντίπαλό του.

Όπως αναφέρει το CNBC, η ομάδα της Megabots εξέφρασε την ελπίδα για ένα επίσημο πρωτάθλημα με μάχες τέτοιου είδους ανάμεσα σε ρομπότ στο μέλλον. Σημειώνεται πως το event αυτό ήταν το αποκορύφωμα δουλειάς δύο ετών, στο πλαίσιο συνεννόησης ανάμεσα στις δύο εταιρείες: Η Megabots είχε προκαλέσει τη Suidibaishi, η οποία είχε δεχτεί υπό τον όρο ότι θα περιλαμβάνεται μάχη σώμα με σώμα- οπότε και η Megabots τροποποίησε το ρομπότ Mk.II της, που ήταν εξοπλισμένο για μάχη εξ αποστάσεως, με όπλα paintball, και μετά παρουσίασε το, κόστους 2,5 εκατ. δολαρίων, 12 τόνων, ύψους περίπου 5 μέτρων, διθέσιο Eagle Prime. Το Kurata της Suidobashi ζυγίζει 6,5 τόνους και έχει ύψος 4,5 μέτρων.

Όπως αναφέρει το CNET, η αναμέτρηση είχε λάβει χώρα και βιντεοσκοπηθεί τον Σεπτέμβριο σε χώρο στην Ιαπωνία. Όπως υπογραμμίζεται, το θέαμα, αν και ήταν «χορογραφημένο» (στο πρότυπο του δημοφιλούς «κατς») προκάλεσε θετικές εντυπώσεις, λόγω του εντυπωσιακού του χαρακτήρα. Σημειώνεται πως ο νικητής μιας τέτοιας αναμέτρησης καθορίζεται από το αν ο αντίπαλος παραδοθεί ή το ρομπότ του αχρηστευθεί.