Η Tesla με την παρουσίαση του Semi Truck επαναπροσδιορίζει τον τράκτορα

Η εταιρεία Tesla παρουσίασε τον πρώτο της τράκτορα με το όνομα Semi Truck. Στην παρουσίαση ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Elon Musk είπε χαρακτηριστικά: «Θέλαμε ένα όχημα που θα έχει καταπληκτική αίσθηση στην οδήγηση και θα επιταχύνει πιο γρήγορα από κάθε αντίστοιχο όχημα σήμερα».

Το Semi Truck θα χρειάζεται μόλις 5 δευτερόλεπτα (!) για να φτάσει τα 100χλμ/ώρα από στάση κινούμενο χωρίς φορτίο. Με μία μόνο φόρτιση και με πλήρες φορτίο θα μπορεί να διανύσει περίπου 800χλμ. Το αεροδυναμικό του σχήμα του δίνει ένα συντελεστή αντίστασης μόλις 0,36 όταν το υπεραυτοκίνητο Bugatti Chiron έχει συντελεστή 0,38. Ο οδηγός θα κάθεται στο κέντρο και θα πλαισιώνεται από δύο μεγάλες οθόνες αφής όπως αυτή του Model 3.

Η φόρτισή του θα γίνεται από το μελλοντικό δίκτυο Mega Charger που σκοπεύει να δημιουργήσει η εταιρία με ηλιακά σημεία φόρτισης σε όλο τον κόσμο. Η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει το 2019 ενώ η υπάρχει η δυνατότητα παραγγελιών μέσα από την ιστοσελίδα της εταιρίας με προκαταβολή 5000$.