Γυμναστείτε ενώ εργάζεστε και φορτίστε τον υπολογιστή

Γραφείο με ενσωματωμένα πετάλια για την προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας μας

Η καθιστική ζωή κατακρίνεται από τους επιστήμονες της υγείας καθώς αυξάνει τις πιθανότητες για καρδιοαγγειακά νοσήματα. Παράλληλα, όσοι περνούν πολλές ώρες μπροστά από μια οθόνη υπολογιστή συχνά τείνουν να μην γυμνάζονται αρκετά.

Πώς θα σας φαινόταν να μπορούσατε να γυμνάζεστε όσο κάθεστε μπροστά στον υπολογιστή, προστατεύοντας παράλληλα το περιβάλλον;

Η εταιρεία Pedal Power ξεκίνησε εκστρατεία στο Kickstarter για δύο μηχανισμούς που ενσωματώνουν πετάλια ποδηλάτου και παράγουν αρκετή ενέργεια για να λειτουργήσει ένα laptop .

Τα δύο μοντέλα ονομάζεται Big Rig και Pedal Genny. Το πρώτο είναι μεγαλύτερο και περιλαμβάνει ένα γραφείο με κάθισμα καθώς και μπαταρία για την αποθήκευση της παραγόμενης ενέργειας. Το Pedal Genny, από την άλλη δεν περιλαμβάνει θέση εργασίας αλλά είναι φτηνότερο.

Οι δύο συσκευές δεν είναι οι πρώτες του είδους που παρουσιάζονται, αλλά σύμφωνα με την εταιρεία προσφέρουν περισσότερα πλεονεκτήματα στον τομέα της ευελιξίας, του μεγέθους και την παραγόμενης ενέργειας. Ενδεικτικά, με το Big Rig ο χρήστης μπορεί να «ποδηλατήσει» για εφικτό χρονικό διάστημα ώστε το laptop να λειτουργήσει για 2 ώρες.

Πηγή