Αυτή είναι η μεγαλύτερη φωτογραφία στον κόσμο

Tο βουνό Mont Blanc βρίσκεται στις Άλπεις και είναι ένα από τα πιο γνωστά βουνά στο κόσμο. Τώρα όμως υπάρχει ένας ακόμη λόγος για να είναι γνωστό στη παγκόσμια κοινότητα. Η μεγαλύτερη φωτογραφία του κόσμου απεικονίζει το συγκεκριμένο βουνό.

Φωτογράφοι εργάστηκαν μαζί προκειμένου να καταφέρουν να φτιάξουν τη συγκεκριμένη φωτογραφία, η οποία αν τυπωνόταν θα κάλυπτε ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο. Η συγκεκριμένη φωτογραφία πέρα από την πιο μεγάλη είναι και από τις πιο λεπτομερείς φωτογραφίες, μιας και μπορείς να κάνεις ζουμ βλέποντας πολύ καθαρά το κάθε τι. 

Η ομάδα των φωτογράφων που δούλεψε για το συγκεκριμένο πρότζεκτ, με επικεφαλής τον Ιταλό Filippo Blengini , εργάστηκε για 35 ώρες σε δύσκολες συνθήκες, καθώς η θερμοκρασία στο Mont Blanc άγγιζε τους -10 βαθμούς.

Για να  δημιουργηθεί αυτή η πραγματικά τεράστια φωτογραφία έπρεπε να ενωθούν 70 χιλιάδες ξεχωριστές φωτογραφίες. Μία διαδικασία που διήρκεσε για δύο μήνες και στην οποία χρησιμοποιήθηκαν υπολογιστές υψηλής ισχύος. Επίσης οι φωτογράφοι χρησιμοποίησαν την φωτογραφική μηχανή Canon 70D SLR στην οποία είχαν ενσωματώσει ακόμα μακρύτερο φακό από αυτόν που ήδη είχε οποίος ήταν  400 χιλιοστών.

Η φωτογραφία έχει μέγεθος 365gigapixel και είναι κατά 45gigapixel μεγαλύτερη από την προηγούμενη εικόνα που κατείχε το ρεκόρ, μια λεπτομερή εικόνα του Λονδίνου.

Αν θέλετε να δείτε τη συγκεκριμένη φωτογραφία στο κανονικό μεγάλο μέγεθός της δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα in2white.com.

Πηγή