Το Android κυριαρχεί στην αγορά των smartphones

Ο απόλυτος κυρίαρχος στα smartphones είναι το Android, και αυτό επιβεβαιώνεται από τα στοιχεία που δημοσιεύει η International Data Corporation (IDC). Σύμφωνα με αυτά, 4 στα 5 "έξυπνα" κινητά που παραδόθηκαν το τρίτο τρίμηνο του 2013 έτρεχαν κάποια έκδοση του Android.

Συγκεκριμένα, από τα 261,1 εκατ. smartphones που βγήκαν στην αγορά το διάστημα Αυγούστου – Οκωβρίου, το 81% (περισσότερα από 211 εκατ.) είχαν ως λειτουργικό σύστημα το Android. Σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, το μερίδιο του Android αυξήθηκε κατά... 51%. Και φυσικά, μεγάλο κομμάτι (40%) της πίτας αυτής κατέχει πλέον η Samsung.

Δεύτερο μετά το Android είναι iOS της Apple, με 12,9% της αγοράς ενώ το Windows Phone έρχεται τρίτο με μόλις 3,6% (για να λέμε όλη την αλήθεια, αυξήθηκε κι αυτό κατά 150% σε σχέση με πέρσι). Στην τελευταία θέση, το πάλαι πότε κραταιό Blackberry με 1,7%.

Το ενδιαφέρον σημείο της έρευνας είναι ότι οι πωλήσεις smartphones αυξήθηκαν κατά 40% κατά το τρίτο τρίμηνο φέτος σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2012...

Πηγή