Πώς θα είναι η ζωή το 2116 σύμφωνα με την Samsung;

Super-ουρανοξύστες, εικονικές διακοπές (που περιλαμβάνουν ηλεκτρόδια διέγερσης των αισθήσεων) και κατοικίδια ζώα σε ολόγραμμα μπορεί να ακούγονται σαν στοιχεία ταινίας επιστημονικής φαντασίας, αλλά σύμφωνα με την έκθεση SmartThings Future Living της Samsung, είναι πιθανό να απέχουν λιγότερο από 100 χρόνια από την καθημερινότητα των ανθρώπων.   Συγγραφείς της έκθεσης είναι μεταξύ άλλων ο επιστήμονας Dr. Maggie Aderin-Pocock, οι αρχιτέκτονες Αrthur Mamou-Mani και Toby Burgess, και οι urbanists Linda Aitken και Els Leclercq, ενώ τα βασικά ερωτήματα που τέθηκαν ήταν "Πώς θα ζούμε, πώς θα εργαζόμαστε και πώς θα χαλαρώνουμε"   Αυτές είναι οι σημαντικότερες και πιο εντυπωσιακές προβλέψεις της έκθεσης: 

Μικρότερη εργάσιμη εβδομάδα

Με τη χρήση των ολογραμμάτων που θα αντικαταστήσουν τη φυσική παρουσία σε συναντήσεις αλλά και την πιθανή δημιουργία ενός ψηφιακού νομίσματος (παρόμοιου με το Bitcoin), το οποίο αντικαθιστά τα τοπικά νομίσματα για απλούστερες online συναλλαγές, θα υπάρξει περισσότερος ελεύθερος χρόνος και περισσότερη αποδοτικότητα.

Υποβρύχιες Πόλεις

Χρησιμοποιώντας το ίδιο το νερό για να δημιουργήσουμε ατμόσφαιρες και με τη χρήση του για ενέργεια, τα υδρόβια σπίτια θα υπάρχουν πιθανότατα σε 100 χρόνια από τώρα. Το πόσιμο νερό θα προκύπτει από αφαλάτωση, οι άνθρωποι θα μπορούσαν να αναπτύξουν αποτελεσματικά την "εν πλω" παραγωγή, ενώ αυτές οι υποβρύχιες υδάτινες κοινότητες θα μπορούσαν  όλο το χρόνο αν μετακινούνται σε ανεύρεση καλύτερου κλίματος και ιδανικών συνθηκών.  

Ζωή στο διάστημα

Η αποίκιση του διαστήματος θα είναι αναπόφευκτη αν οι πόροι της Γης συνεχίζουν να εξαντλούνται με τέτοιο ρυθμό. Οι προβλέψεις κάνουν λόγο αρχικά για αποικίες στο Φεγγάρι και μετά στον Άρη.

Εμπορικές πτήσεις στο διάστημα

Αυτά θα είναι τα ταξίδια του μέλλοντος. Λαμβάνοντας υπόψη τις πολυάριθμες δοκιμές και πτήσεις που εκτελούνται από την Virgin Galatic, SpaceX και Blue Origin, οι εμπορικές διαστημικές πτήσεις θα είναι μαζικά διαθέσιμες στην αγορά από το  2116.   

3D PRINTED σπίτια, έπιπλα και φαγητό!

Η 3D εκτύπωση μπορεί να υπάρχει ήδη σήμερα, αλλά η τεχνολογία της θα απογειωθεί μέσα στον επόμενο αιώνα. Και καθώς η τεχνολογία επεκτείνεται σε πιο διευρυμένα πεδία όπως έπιπλα και σπίτια, το βέβαιο είναι πως η εφαρμογή στις τροφές δεν είναι καθόλου μακριά.

Drones τόσο ισχυρά που θα μεταφέρουν σπίτια

Η τεχνολογία 3D, τα νέα δομικά υλικά και η εξέλιξη των drones θα συνδυαστούν με αποτέλεσμα να μην χρειάζεται καν να ψάχνετε για ξενοδοχείο όταν θέλετε να κάνετε διακοπές μια και ένα drone θα αναλαμβάνει να μεταφέρει ολόκληρο το σπίτι σας όπου επιθυμείτε. Αυτή είναι μόλις μια εφαρμογή των πανίσχυρων drones καθώς η χρήση τους θα γίνει ακόμη πιο μαζική όσο αυτά θα αυξάνουν τις δυνατότητές τους.

Ιατρεία στα σπίτια μας  

Τα σπίτια του μέλλοντος θα εξοπλιστούν με ειδικά μηχανήματα και μετρητές που θα κάνουν πολύ λιγότερες τις επισκέψεις σε ιατρεία. Τα ειδικά όργανα που θα σκανάρουν το σώμα, θα είναι επίσης σε θέση να κάνουν εκτός από διαγνώσεις και προτάσεις θεραπείας.
 

Πηγή