Υπερμεγέθεις κατασκευές: 10 γίγαντες του κόσμου των μεταφορών!

Τραγικός γίγαντας
Το μεγαλύτερο αερόπλοιο που έχει κατασκευαστεί ποτέ ήταν το Hindenberg, ένα μέσο προπαγάνδας των Ναζί στην δεκαετία των 30'. Το υπερατλαντικό αυτό ζέπελιν καταστράφηκε με μία θεαματική έκρηξη στις ΗΠΑ το 1937. (AFP)
 

Τέρας των βυθών
Το Σοβιετικής σχεδίασης κλάσης Typhoon υποβρύχιο συνεχίζει να υπηρετεί ενεργά στο Ρωσσικό ναυτικό. Το μήκος τους, 175μ, τα καθιστά τα μεγαλύτερα υποβρύχια που έχουν κατασκευαστεί μέχρι σήμερα. (US Navy)
 
 
 
Οπλισμένος γίγαντας
Αποτέλεσε ισχυρό όπλο της προπαγάνδας την δεκαετία του 30'. Το γαλλικής κατασκευής Char 2C κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 30' και παραμένει το μεγαλύτερο τανκ που μπήκε σε υπηρεσία. (Phrontis/Wikimedia Commons)
 
 
 
Τεράστιο ελικόπτερο
Αυτός ο Σοβιετικό γίγαντας, το Mil V12, δεν μπήκε ποτέ στην γραμμή παραγωγής αλλά κατάφερε να σπάσει πολλά παγκόσμια ρεκόρ (Maarten Dirkse/Flickr)
 
 
 
 
Διαστημική δύναμη
Για την αποστολή ανθρώπου στη σελήνη το 1969, το διαστημικό πρόγραμμα Apollo χρησιμοποίησε τον Saturn V, τον ψηλότερο, βαρύτερο και πιο δυνατό πύραυλο που έχει εκτοξευτεί στο διάστημα (Nasa)
 
 
 
 
Τέρας δύναμης από την Λευκορωσία
Το Belaz 75710 ζυγίζει 360 τόνους άδειο (!) και έχει μήκος 21μ. μήκος. (Belaz US)
 
 
 
Πλωτός κολοσσός
Το Σοβιετό hovercraft κλάσης Zubr μπορεί να μεταφέρει 3 τάνκς ή 500 στρατιώτες. Αυτή τη στιγμή τα χρησιμοποιούν η Ρωσσία, η Ουκρανία και η Ελλάδα. (US Navy)
 
 
 
Τεράστιο αεροπλάνο
Οι 6 μηχανές του Ουκρανικού Antonov An-225 Mriya παράγουν 50,000lbs of ώθησης. (Paul Nelhams/Flickr)
 
 
Πλωτή πολιτεία
Το Αμερικανικό αεροπλανοφόρο κλάσης Nimitz με μήκος 335μ. είναι το μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο που κατασκευάστηκε ποτέ. Έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει περισσότερους από 5500 ανθρώπους και 80 πολεμικά αεροσκάφη. (Reuters)
 
 
Πλωτό μεγαθήριο
Δεν είναι ακριβώς καράβι αφού δεν έχει μηχανές. Το Prelude της Shell είναι το μεγαλύτερο "σκάφος" που έχει φτιαχθεί ποτέ με μήκος περίπου 500μ. και βάρος 600000 τόνων. (AFP/Getty Images)

Πηγή

BBC