Ταξίδι στον… χρόνο με το ασανσέρ του One World Trade Center

Μια μοναδική εμπειρία θα έχουν από τον ερχόμενο μήνα οι επισκέπτες του One World Trade Center, στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, κάνοντας ένα ταξίδι στον… χρόνο, μέσα στους πέντε ανελκυστήρες που οδηγούν στο παρατηρητήριο, στην κορυφή του κτηρίου.

Από την ώρα που οι πόρτες του ασανσέρ θα κλείνουν, μέχρι και τη στιγμή που θα ανοίγουν και πάλι μετά από 47 δευτερόλεπτα, η ιστορία των τελευταίων 500 χρόνων του Μανχάταν θα «ξεδιπλώνεται» σε οθόνες, στους τοίχους του ανελκυστήρα.

Για λίγα δευτερόλεπτα στο πλάνο εμφανίζεται και ο νότιος από τους διδύμους πύργους, με το One World Trade Center να έχει χτιστεί στο σημείο όπου στεκόταν ο βόρειος πύργος, μέχρι και τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

«Είναι μέρος της ιστορίας, δεν μπορούσαμε να το αγνοήσουμε», ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας που έχει αναλάβει τη λειτουργία του παρατηρητηρίου, Ντέιβιντ Τσέκετς, αν και παραδέχτηκε ότι η σύντομη εμφάνιση του νότιου πύργου προκαλεί έντονα συναισθήματα.

Το παρατηρητήριο, το οποίο βρίσκεται στον 102ο όροφο του ουρανοξύστη, αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του για το κοινό στις 29 Μαΐου.