Το ποδήλατο που φωτοσυνθέτει

Η χρήση ποδηλάτου για τις καθημερινές μετακινήσεις είναι ήδη ένας πολύ καλός τρόπος για να κρατηθείτε σε φόρμα αλλά και για να διατηρήσετε το περιβάλλον καθαρό. Θα μπορούσε όμως ένα ποδήλατο να είναι ακόμα πιο ‘πράσινο’;

Ένα νέο σχέδιο ποδηλάτου, που παρουσιάστηκε πρόσφατα από την εταιρία Lightfog Creative & Design Company με έδρα την Μπανγκόκ, θα μπορούσε κυριολεκτικά να καθαρίζει τον μολυσμένο αέρα, καθώς γυρνάτε τα πεντάλ σας γύρω από την πόλη. Το αλουμινένιο πλαίσιο του ποδηλάτου έχει σχεδιαστεί για να παράγει οξυγόνο μέσω ενός συστήματος “φωτοσύνθεσης”, το οποίο προκαλεί μια αντίδραση μεταξύ του νερού και του ηλεκτρικού ρεύματος από την ενσωματωμένη μπαταρία ιόντων λιθίου.

Αυτή τη στιγμή δεν έχει αναπτυχθεί ακόμη το πρωτότυπο του ποδηλάτου, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον νέο καινοτόμο σχεδιασμό, να κερδίσει πρόσφατα το βραβείο design ‘Red Dot’.

Πολλές από τις τεχνικές λεπτομέρειες δεν είναι πλήρως διαθέσιμες ακόμα, ωστόσο γνωρίζουμε πως το ίδιο το πλαίσιο του ποδηλάτου θα μετατρέπει το ηλιακό φως σε ενέργεια για να φορτίζει την μπαταρία κυψελών καυσίμου που θα παράγει οξυγόνο. Ένα φίλτρο, το οποίο τοποθετείται στο τιμόνι θα αφαιρεί τα αιωρούμενα σωματίδια από τον αέρα και θα απελευθερώνει καθαρό αέρα προς τον αναβάτη. Το ποδήλατο θα συνεχίζει να απελευθερώνει καθαρό αέρα ενώ είναι σταθμευμένο, χρησιμοποιώντας την ισχύ της μπαταρίας.

Είναι σίγουρα ένα συναρπαστικό concept που ελπίζουμε στο μέλλον να γίνει πραγματικότητα.

Πηγή