Νέα οικογένεια βενζινοκινητήρων τούρμπο από τη Honda

Με ολοένα και περισσότερους κατασκευαστές να επενδύουν στους κινητήρες τούρμπο μικρού κυβισμού, ήταν απλά θέμα χρόνου μέχρι να πέσει και το τελευταίο, αν θέλετε, οχυρό: H Honda.

Η ιαπωνική εταιρεία, που μας έχει προσφέρει κατά καιρούς μερικούς από τους καλύτερους ατμοσφαιρικούς κινητήρες, ανακοίνωσε σήμερα τρία νέα turbo μοτέρ τεχνολογίας VTEC. Οι τρεις νέοι κινητήρες, με κυβισμό 1.0 lt, 1.5 lt και 2.0 lt, θα έχουν σύμφωνα με την Honda κορυφαία χαρακτηριστικά απόδοσης, οικονομίας και εξαιρετικά χαμηλές εκπομπές ρύπων για την κατηγορία τους.

Και οι τρεις είναι βενζινοκίνητοι τούρμπο, με άμεσο ψεκασμό και αξιοποιούν την αναβαθμισμένη VTEC τεχνολογία της Honda. Ταυτόχρονα με τον τουρμποντίζελ 1.6 lt και την υβριδική τεχνολογία που χρησιμοποιεί η Honda, οι τρεις νέοι κινητήρες θα χρησιμοποιηθούν σε μεγάλο αριθμό μελλοντικών μοντέλων της εταιρείας, ανάλογα με τις τοπικές ανάγκες της αγοράς και τα χαρακτηριστικά των αυτοκινήτων.

Η Honda κατάφερε να μειώσει τον κυβισμό των νέων κινητήρων της, εκμεταλλευόμενη τη νέα τους δομή και να νέα συστήματα τούρμπο. Έτσι παρουσιάζει ένα 3κύλινδρο κινητήρα 1,0 λίτρου άμεσου ψεκασμού, καθώς επίσης και ένα 4κύλινδρο κινητήρα 1,5 λίτρων άμεσου ψεκασμού. Και οι δύο κινητήρες έχουν μειωμένες τριβές και μπορούν να επιτύχουν κορυφαίες επιδόσεις και κορυφαίες περιβαλλοντικές αποδόσεις.

Ο πρώτος VTEC Turbo κινητήρας που θα έρθει στην Ευρώπη θα είναι 4κύλινδρος, με κυβισμό 2,0 λίτρα που θα τοποθετηθεί στο εικονιζόμενο στην κεντρική φωτογραφία, νέο Civic Type R. Θα είναι ένας κινητήρας κορυφαίων επιδόσεων με επιδόσεις που θα ξεπερνούν τους 280 ίππους και θα είναι συμβατός με τις προδιαγραφές του EURO 6.

Πηγή

Tags