Μικροσκοπικές ανεμογεννήτριες θα φορτίζουν στο μέλλον τα κινητά μας

Οι φορητοί ηλιακοί φορτιστές δεν είναι πλέον τόσο ασυνήθιστοι, αλλά σκεφτείτε να είχατε δεκάδες μικροσκοπικές ανεμογεννήτριες που μπορούν να φορτίσουν το κινητό σας! Δύο ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Arlington στο Texas, η Smitha Rao και ο JC Chiao, έχουν αναπτύξει ανεμογεννήτριες τόσο μικρές (με μέγιστο μήκος 1,8 χιλιοστά), που θα μπορούσαν να χωρέσουν - μέχρι και 10 από αυτές - σε έναν κόκκο ρυζιού.

Η πιο απλή εφαρμογή θα ήταν η ενσωμάτωση μιας δέσμης των λιλιπούτειων αυτών συσκευών σε μια θήκη τηλεφώνου. Θα μπορούσατε να κρατάτε απλά το κινητό σας έξω από το παράθυρο ή να το τοποθετήσετε μπροστά από έναν ανεμιστήρα για να επαναφορτίσει.

Δεδομένου ότι οι μικροσκοπικές ανεμογεννήτριες είναι κατασκευασμένες από ανθεκτικό κράμα νικελίου, δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε για το αν ο αέρας σπάσει κάποιο από τα φτερά..

Αν και είναι ακόμα πολύ νωρίς για να πούμε με σιγουριά εάν αυτή η εφεύρεση μπορεί να οδηγήσει σε ένα πραγματικό προϊόν, μια ταϊβανέζικη εταιρεία έχει ήδη ξεκινήσει τη διερεύνηση των εμπορικών δυνατοτήτων και ευκαιριών.

Αν πάντοτε ονειρευόσασταν ένα αιολικό πάρκο για μυρμήγκια, ίσως αυτή να είναι η ευκαιρία σας.

Πηγή