Μία πρώτη γεύση από το Microsoft HoloLens

H Microsoft μας δείχνει τις δυνατότητες του HoloLens σε πραγματικές συνθήκες στο πλαίσιο επιμόρφωσης των ιατρών σε Πανεπιστήμιο των ΗΠΑ. 

Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Case Western Reserve University έχουν στη διάθεσή τους ένα εργαστήριο με Microsoft HoloLens, με τη βοήθεια των οποίων μπορούν να δουν αναλυτικά τα επιμέρους όργανα του ανθρώπου, να κρατήσουν σημειώσεις πάνω σε εικόνες που βλέπουν με τη βοήθεια της τεχνολογίας επαυξημένης πραγματικότητας. Στο σχετικό βίντεο που έδωσε στην δημοσιότητα η Microsoft εμφανίζονται τα διάφορα ολογράμματα που βλέπουν οι φοιτητές ιατρικής, η δυνατότητα clipping πάνω τους, τονισμού συγκεκριμένων σημείων πάνω στην εικόνα και άλλων δυνατοτήτων.

Η εικόνα από το βίντεο της Microsoft μας δείχνει μια καθαρή εικόνα για το πώς θα εξασκείται η ιατρική στο μέλλον, ενώ φαίνεται πιο αναλυτικά το πώς θα μπορούσε να βρει εφαρμογή η νέα τεχνολογία ολογραμμάτων. Σε πρώτη φάση βλέπουμε το HoloLens να βρίσκει εφαρμογή στην εκμάθηση ανατομίας, χωρίς να υπάρχει στο παρασκήνιο ένας πραγματικός ασθενής, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αργότερα δεν θα μπορούσε να γίνει ανάλογη χρήση της τεχνολογίας.

Το Microsoft HoloLens είναι ένας υπολογιστής μέσα σε ένα κράνος με ειδικά γυαλιά που μπορούν να προβάλουν εικόνες μπροστά στα μάτια του χρήστη, στο πραγματικό περιβάλλον και αναμένεται να συνεργάζεται με τα επερχόμενα WIndows 10.

Πηγή