Κάντε ένα εικονικό ταξίδι με τη NASA σε νέους παράξενους κόσμους!

Εικονογραφημένη, φανταστική επιφάνεια του εξωπλανήτη  Kepler-186f

Αυτό το καλοκαίρι μήπως ψάχνετε έναν εξωτικό προορισμό; Γιατί να μην πραγματοποιήσουμε ένα εικονικό ταξίδι σε έναν πλανήτη μεγέθους Γης πέρα ​​από το ηλιακό μας σύστημα με το διαδραστικό γραφείο ταξιδίων Exoplanet της NASA;

Εξερευνήστε μακρινούς κόσμους!

Ζούμε σε ένα σύμπαν γεμάτο εξωπλανήτες ή πλανήτες έξω από το ηλιακό μας σύστημα. Δυστυχώς, ακόμα και οι πλησιέστεροι εξωπλανήτες απέχουν κάποια χρονάκια, οπότε η αποστολή διαστημικών σκαφών και ανθρώπων σε αυτούς τους συναρπαστικούς κόσμους παραμένει ένα μακρινό όνειρο.

Με την νέα ιστοσελίδα Exoplanet Exploration της NASA, μπορείτε να εξερευνήσετε μια φανταστική επιφάνεια ενός εξωγήινου κόσμου μέσω διαδραστικών οπτικοποιήσεων 360 μοιρών. Καθώς διερευνάτε την επιφάνεια κάθε πλανήτη, θα ανακαλύψετε συναρπαστικά χαρακτηριστικά, όπως τον αιματηρό ουρανό του TRAPPIST-1d, ή θα σταθείτε σε ένα υποθετικό φεγγάρι του τεράστιου πλανήτη Kepler-16b, που φαίνεται μεγαλύτερο από τους δυο ήλιους του πλανήτη. Η θέα από την επιφάνεια κάθε πλανήτη είναι η ψηφιακή απεικόνιση ενός καλλιτέχνη με βάση τα περιορισμένα διαθέσιμα δεδομένα, δεν υπάρχουν πραγματικές φωτογραφίες αυτών των πλανητών.

Χρησιμοποιήστε το ποντίκι ή το δάκτυλό σας για να δείτε μια προβολή 360. Στο κινητό, μετακινήστε το τηλέφωνό σας για να δείτε τον ουρανό, το έδαφος και τον ορίζοντα.

Ο νεότερος πλανήτης που χαρακτηρίζει αυτήν την οπτικοποίηση επιφάνειας 360 μοιρών είναι ο Kepler-186f, ένας πλανήτης μεγέθους Γης που περιστρέφεται γύρω από ένα αστέρι πολύ πιο δροσερό και πιο παχύρρευστο από τον Ήλιο. Οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν αν ο Kepler-186f έχει ατμόσφαιρα, αλλά με το εργαλείο απεικόνισης της NASA, μπορείτε να δείτε πώς η παρουσία ή η απουσία μιας ατμόσφαιρας θα αλλάξει την άποψη του ουρανού από την επιφάνεια του πλανήτη. Οι εξωπλανήτες με το όνομα "Kepler" στα ονόματά τους ανακαλύφθηκαν από το διαστημικό τηλεσκόπιο Kepler της NASA.

"Επειδή ο Kepler-186f και η πλειοψηφία των πλανητών που ανακάλυψε το Kepler είναι τόσο μακρινοί,  είναι αδύνατο να εντοπιστεί η ατμόσφαιρά τους - εάν υπάρχει - ή να χαρακτηριστούν οι ατμοσφαιρικές ιδιότητές τους", δήλωσε ο Martin Still, επιστήμονας προγράμματος στο νεότερο διαστημικό σύστημα της NASA το TESS.

"Συνεπώς, έχουμε περιορισμένες γνώσεις σχετικά με αυτό που πραγματικά είναι οι μακρινοί κόσμοι, αλλά αυτές οι επιφανειακές απεικονίσεις μας επιτρέπουν να φανταστούμε μερικές από τις δυνατότητες τους", δήλωσε. "Οι τρέχουσες και μελλοντικές αποστολές της NASA, συμπεριλαμβανομένου του TESS και του διαστημικού τηλεσκοπίου James Webb, θα εντοπίσουν τους πλησιέστερουςς εξωπλανήτες στο ηλιακό μας σύστημα και θα χαρακτηρίσουν την ατμόσφαιρά τους, γεφυρώνοντας έτσι το χάσμα μεταξύ της φαντασίας και της πραγματικότητας".

Όλες οι οπτικοποιήσεις 360 μοιρών μπορούν να προβληθούν σε επιτραπέζιες και κινητές συσκευές ή σε ακουστικά εικονικής πραγματικότητας που λειτουργούν με smartphones.

Πολλοί εξωπλανήτες μοιράζονται χαρακτηριστικά με τους πλανήτες που περιστρέφονται γύρω από τον ήλιο μας - κάποιοι είναι αέρινοι γίγαντες όπως ο Κρόνος και ο Δίας, ενώ άλλοι είναι βραχώδεις όπως η Γη και ο Άρης. Αλλά αυτοί οι ξένοι κόσμοι έχουν επίσης μοναδικά χαρακτηριστικά που τους κάνουν να ξεχωρίζουν. Η NASA βοηθά τους επιστήμονες να ανακαλύψουν και να μάθουν για αυτούς τους ξένους κόσμους με πολλαπλά τηλεσκόπια και παρατηρητήρια, τόσο στο έδαφος όσο και στο διάστημα.

Το Ταξιδιωτικό Γραφείο της Exoplanet αναπτύχθηκε από την ομάδα του προγράμματος της NASA «Exoplanet Exploration» και από τους επικεφαλής των επιστημονικών προγραμμάτων. Με βάση το εργαστήριο Jet Propulsion του οργανισμού στην Πασαντένα, το πρόγραμμα είναι στην ουσία η αναζήτηση της NASA για κατοικήσιμους πλανήτες και ζωή πέρα ​​από το ηλιακό μας σύστημα.

Πατήστε εδώ για να εξερευνήσετε έναν προορισμό ανάμεσα στα αστέρια!