Η διαφημιστική καμπάνια για το sequel της ταινίας "The Hobbit" προσφέρει το τρισδιάστατο "Κλειδί της Έρεμπορ"

Για την προώθηση της ταινίας «Χόμπιτ: Η Ερημιά του Νοσφιστή» (The Hobbit: Desolation of Smaug), η Microsoft ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Warner Bros. UK για τη δημιουργία διαδραστικών διαφημίσεων για τα Windows 8, το MSN και το Xbox 360.

Οι διαφημίσεις θα περιέχουν κάποιες συνήθεις προσφορές, όπως η δυνατότητα αγοράς εισιτήριων και η προβολή των τρέιλερ της ταινίας. Ωστόσο, θα υπάρχει ένα ιδιαίτερα πρωτότυπο χαρακτηριστικό σε αυτή την εκστρατεία: οι θεατές θα έχουν τη δυνατότητα να κατεβάσουν το τρισδιάστατο σχέδιο για το κλειδί της Erebor, ένα αντικείμενο που θα κατέχει εξέχουσα θέση στο δεύτερο μέρος της τριλογίας των ταινιών Χόμπιτ, και να το εκτυπώσουν στον 3d εκτυπωτή τους.

Η διαφημιστική καμπάνια, αν και μοιάζει περισσότερο ως "proof of concept" προς το παρόν, καθώς ο αριθμός των χρηστών που κατέχουν 3d εκτυπωτές είναι μικρός, θα μπορούσε να γίνει μια συνήθης διαφημιστική πρακτική καθώς η τεχνολογία της τρισδιάστατης εκτύπωσης εξαπλώνεται με ραγδαίους ρυθμούς.

Η λήψη θα γίνει διαθέσιμη στις 13 Δεκεμβρίου - ημέρα πρώτης προβολής της ταινίας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Στη χώρα μας η ταινία θα προβληθεί την Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου.

Πηγή