Γιγαντιαίος 3D εκτυπωτής για την εκτύπωση σπιτιών

Στα 12 μέτρα ύψος, πρόκειται για τον μεγαλύτερο delta 3D printer στο κόσμο, και είναι ικανός να εκτυπώσει ολόκληρα σπίτια. Ο BigDelta της ιταλικής ομάδας WASP πρόκειται να παρουσιαστεί σε τριήμερο event, μαζί με μια σειρά από εργαστήρια, συνδιασκέψεις, συναυλίες και άλλα σόου.

Όπως υποστηρίζει η ομάδα WASP, ο εκτυπωτής είναι κάτι πολύ παραπάνω από την «απλή» πραγματοποίηση ενός ονείρου, αν σκεφτεί κανείς ότι μέχρι το 2030 οι απαιτήσεις όσον αφορά στα σπίτια θα έχουν αυξηθεί κατακόρυφα διεθνώς- με πάνω από 4 δισ. ανθρώπους να ζουν με ετήσιο εισόδημα κάτω των 3.000 δολαρίων. Τα Ηνωμένα Έθνη, αναφέρεται σχετικά, υπολογίζουν ότι μέσα στα επόμενα 15 χρόνια θα υπάρχει η ανάγκη για 100.000 νέα σπίτια ημερησίως.

Η ομάδα WASP προτείνει τη συγκεκριμένη επιλογή για σπίτια χαμηλού κόστους, στο πλαίσιο μιας «MakerEconomy», όπου τα πάντα μπορούν να κατασκευαστούν μέσω διαμοιραζόμενων λύσεων.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του Gizmag, ο εκτυπωτής μπορεί να χρησιμοποιεί μία ευρεία γκάμα υλικών, από λάσπη μέχρι πηλό, που μπορούν να ενισχυθούν με επιπλέον χημικά, παράγοντας ένα είδος «τσιμέντου». Επίσης, για περιοχές όπου απαιτείται, οι τοίχοι των σπιτιών θα μπορούν να εμπλουτίζονται με εντομοαπωθητικά.