Έρχονται τα αθλητικά παπούτσια που δένονται μόνα τους το 2016

Πρίν από λίγο η Nike ανακοίνωσε ότι πρόκειται να κυκλοφορήσει το πρώτο μοντέλο αθλητικών παπουτσιών που δένονται μόνα τους -στα πρότυπα της ταινίας επιστημονικής φαντασίας "Back to the Future"- το 2016, μέσω tweet που ανήρτησε στον επίσημο λογαριασμό του ιδρύματος Michael J. Fox. Ίδρυμα του πρωταγωνιστή της τριλογίας ταινιών οι οποίες αποθεώθηκαν σήμερα, 21 Οκτωβρίου 2015, εξαιτίας των μελλοντολογικών προβλέψεων που έκαναν για τη σημερινή ημερομηνία, πριν από 26 χρόνια.

Η εταιρεία, το 2011, είχε κυκλοφορήσει 1510 ζευγάρια - ρεπλίκες αθλητικά μποτάκια του φουτουριστικού design της BTTF 2, χωρίς τα αυτόματα κορδόνια, τα οποία είχαν διατεθεί σε celebrities, για να υποστηρίξει οικονομικά το ίδρυμα MichaelJFox.org που έχει ως αντικείμενό του τη χρηματοδότηση ερευνών για την εξάλειψη της νόσου του Parkinson, από την οποία πάσχει ο αμερικανός ηθοποιός.

Όπως ανέφεραν το Wired και το TechCrunch, τα νέα φουτουριστικά παπούτσια με τον μηχανισμό αυτόματου δεσίματος θα διατεθούν την Άνοιξη του 2016, και για του λόγου το αληθές, ο ίδιος ο Fox, εμφανίζεται στο παρακάτω βίντεο να δοκιμάζει ένα ζευγάρι αθλητικών παπουτσιών που δένονται μόνα τους.

Πηγή