Έχουμε και εμείς την δική μας μοναδική γέφυρα [VIDEO]

Όλοι έχουμε δει κάποιο ντοκιμαντέρ όπου παρουσιάζονται υπερκατασκευές και αρκετές από αυτές αφορούν εντυπωσιακές γέφυρες. Άλλες είναι πολύ μεγάλες, άλλες έχουν χτιστεί υπό αντίξοες συνθήκες, άλλες πάλι έχουν δυσκολίες με την επιλογή της τοποθεσίας. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζουμε όλοι είναι ότι η γέφυρα στο Ρίο-Αντίρριο έχει την δική της θέση ανάμεσα στις μοναδικές γέφυρες του κόσμου!

Συγκεκριμένα η γέφυρα στο Ρίο-Αντίρριο είναι η μεγαλύτερη καλωδιωτή γέφυρα του κόσμου και η μοναδική γέφυρα στον κόσμο που έχει χτιστεί σε τόσο βαθειά νερά.

Παρακολουθήστε παρακάτω το ντοκιμαντέρ (με ελληνικούς υπότιτλους) του National Geographic, για το οδοιπορικό της κατασκευής της γέφυρας στο Ριο-Αντίρριο, τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι μηχανικοί, τον σεισμό 6,2 της κλίμακας Ρίχτερ που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή πριν ολοκληρωθεί η κατασκευή της γέφυρας και ένα σωρό ακόμη παράγοντες που έκαναν την γέφυρα να είναι μοναδική στον κόσμο!

Εναλλακτικά σας προτείνω να παρακολουθείσετε και το ντοκιμαντέρ Rio-Anterrio, World's Longest and Strongest Earth Quake Proof Bridge (χωρίς υπότιτλους), με παρουσιαστή τον Richard Hammond από την εκπομπή Top Gear.

Αλεξάνδρα Μαξούρα