Android, 52.2% στην αγορά των ΗΠΑ, η Apple το 40.6% στους κατασκευαστές

Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας δημοσκοπήσεων και αναλύσεων της αγοράς comScore, το Android κατέχει το 52.2% της αγοράς στις ΗΠΑ, για το τρίμηνο έως και τον Οκτώβριο μήνα, παρουσιάζοντας μικρή αύξηση σε σχέση με το 51.8% που κατείχε στην αμέσως τριμηνιαία έρευνα της εταιρείας που περιλάμβανε και τον μήνα Ιούλιο.

Το iOS της Apple κέρδισε 0.2% και ανέβηκε στο 40.6% σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα ενώ όπως ήταν φυσικό ο μεγάλος χαμένος δεν ήταν άλλος από την BlackBerry που έχασε 0.7% πέφτοντας στο 3.6%. Η Microsoft με τα Windows Phone αύξησαν το ποσοστό τους κατά 0.2% στο 3.2% δηλαδή ενώ το ποσοστό του Symbian έπεσε στο 0.1%.

Όσο αφορά στος κατασκευαστές η Samsung κέρδισε έδαφος σε σχέση με την Apple. Η τελευταία κατέχει ποσοστό 40.6%, αυξημένο κατά 0.2% σε σχέση με την παλαιότερη έρευνα, ενώ το ποσοστό της Samsung αυξήθηκε κατά 1.3% στο 25.4%, κερδίζοντας από την HTC, η οποία κατέχει το 6.7% της αγοράς στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Motorola αύξησε το ποσοστό της κατά 0.1% και βρίσκεται στο 7% ενώ στην 5η θέση βρίσκεται η LG με ποσοστό 6.6%, μειωμένο κατά 0.2% σε σχέση με το παρελθόν.

Πηγή